Thursday, 25 August 2011

Main Mercun

Assalamualaikum..


Haa nmpk x gambar ape tuh ? jangan buatbuat tak tau pulak lebihlebih lagi kepada lelakilelaki yang gojesgojes, ensemensem tuh ye..*jangannakperasansangatakupujinie* korang ni tak tahu ke yang orang yang ade heart attack boleh mati bile tibetibe korang baling mercun and mercun tuh meletup..mau gugur jantung dorang tau tak ? korang tak pikir jugak ke korang maen mercun ni time orang tengah buat ape ? esh korang sumesume kan Allah da kurniakan otak, akal dan fikiran..tolong la paham keadaan nenek yang kat kampung tuh..dorang tuh nak menghabiskan sisasisa hidup dengan berfaedah okay..bukan dorang nak pegi lepas gugur jantung sebab mercun yang korang maen tuh meletupletup ? esh..peliissss la..aku mohon supaya jangan bakar and bazirkan duit sebab nak beli mercun nie..kalau nak main jugak boleh tapi tengok keadaan la..jangan orang tengah khusyuk semahyang terawih korang pon khusyuk maen mercun ye..kalau duit banyak sangat sampai tak tau nak buat ape..meyh sini sedekah kat aku..aku pon tengah sengkek nie..
Okay cukup la aku membebel..kalau aku bebel panjangpanjang macam korang bace je luahan aku nie..


Friday, 19 August 2011

Happy birthday Hasya Adlin and Aiman Hazique

Assalamualaikum kwn2..
kali nie entry psal 2org bdk cutie nie..today tepat pkul 12.00 mnit mlm bufday dorg..so aq nk wat entry special tok dorg 2 nie..


Ni la bufday girl mlm nie.. Nur Hasya Adlin.. die kwn aq dri drjh 6..



And nie bufday boy nye plak..actually bru je knal this year..name Aiman Hazique..



So for kowg 2 yg cutie, comel lg molek nie..Farah nk wish nie..
Happy birthday to you,
Makan ubi kayu,
May Allah bless you,
I love you..hehehe...
Sweet 15 korg..fighting for PMR this year k..

Sorry la klau BI Farah tonggang terblik skit..
for Aiman..i'm sorry amik gmbr tnpe izin..n hasya farah xtau nk amik gmbr kat mne so gmbr nie je yg ade..

Sunday, 14 August 2011

kite nak tunang :))

Assalamualaikum..


Tunang ? yeke aq nk tunang nie ? cm xcye je kan3 ? oke back to story..
Aku nie tlah dirisik pd awl thun ari tuh untuk menanyakan samada sudah bersedie atau blom..ngehngeh..opcozopcoz la skit sedie dan xsedie..yela nk hadapi segalanya dlm mse terdekat nie kotkot..lastly saat yg plg aku takut dan cuakkan muncul jgk..pd 18.8.2011
InsyaAllah atas doa dan restu dri mak ngn babah aq akn hadapi dgn tenang dan relax..*waklurelax2*takotdow*
Tak ape...selagi ade mase kite perlu pulun untuk sentiase dlm keadaan sedie dan cukup kan ape yg msih kurg..adoii still dlm mood takot dan cuak nie..tp aq rse skjp je kot nk smpai tarikh perkahwinan kami yg telah ditetapkan pd 4.10.2011 jike tiade sebarang halangn la..aq harap sume nyer berjln dgn lancar seperti yg dirncang dri awl thun ari tuh..


Oke la smpai sni je dlu..actually aq mlas nk taip sbb ari tuh aq da taip tetibe laptop wat hal n ape yg aq taip sume nyer ilang dan ble aq nk taip blik mood aq pon hilang jgk..so entry nie aq uat pendek n short je la..


Monday, 8 August 2011

Happy Birthday SAHIRA !!


Happy birthday to u,
Makan ubi kayu,
May Allah bless u,
I <3 U

Sweet 15 Sahira..ko la kwn aq yg slalu ngn aq dri awl thun 2011 ari tuh..ko yg byk tlg aq time kat skolah BBST..kite slalu lawan math sme2..lg2 klau ko xpham aq tlg.aq xpham ko tlg..xsiap keje skolah sme2..best yo ngn ko sera..aq syg ko..


TRIAL PMR !!

Assalamulaikum kwn2 yg sudi bce blog aku nie..

hari nie(8.8.2011) kitorg di start kan dgn UB2..actually UB2 nie xwujud tp MENTERI PELAJARAN yg sruh wujudkan..so ckgu2 dgn ke-ter-pak-sa-an-nyer buat la soklan UB tok kitorg2 yg terlebih-lebih pndai nie untuk memantapkan lg kepandaian kitorg sume2 nie..hehoh !

oke2 berbalik pde tjuk asl aq..TRIAL ye adk2 kakak2 abg2 sume..TRIAL itu mksud nyer PMR da nk dekat la tuh...hacuummm !!! *terbersinsebentarsbbterkejutskit* sory2..continue2.. 18.8.2011 bermakne TRIAL itu sudah dtg..means skrg nie aq kne study n study..xde maen2 da lpas nie ye..bce bku, bce bku, n bce bku..xde game, FACEBOOK, n edit2 blog untuk tempoh itu yg bg aq sgt2 tertekan..hari yg aq kne kurung dri aq dlm blik dan menghadap bku smpai aq muntah taik.. *muntahhijauponbolehkot* da la actually aq da mlas nktaippnjang2 lebar sbb aku xnk mengenangkan TRIAL yg akn tiba dan semakin hampir smpai aq xlarat nk lari jauh2..oke da la..not in mood..*nowmoodtokbcebkunbcesmpaimuntahorenpulak* 

bye2..

Tuesday, 2 August 2011

1 Ramadhan - permulaan puasa bln 2011


oke2..alhamdulillah Allah masih pnjg kan umo aq untuk tros kan puase pd thun nie..syukur yg teramat sgt..oke bnde plg aq ske time ramadhan ade 3 
1) aq ske buat byk3 aml jariah..
2) actually aq xske pegi bazar Ramadhan oleh sbb along ade so die la jd mangse keadaan tok bli --> [lg2 bli murtabak ngn kebab]
3) aq ske mkn kurma ble b'bke nnt..
haa...! lpastukan lpastukan aq ske tggu mak aq siap buat kuih rye yg org tempah..haha..mmg sedap bau nyer..menggode tao x..huh ~! =.=" saba2..nasib baek iman aq kuat . haha . perasan je aq nie . [bak kte syazrein bia angkat bakul asl bnde tuh btol tok kite] . tu je la yg aq nk citer wat mse nie sbb aq xde mood nak menaip citer . nnt di hari laen aq citer psal kwn2 di SMK BBST plak sbb aq rse hapir 8 bln aq skolah kat situ tp aq penah citer psal dorg kan..xpe3 . nnt aq citer . k daa ~.~
 
Template Edited By Amirah Zahidah RZ ♥ All Rights Reserved © 11 Nov 2011