Thursday, 29 December 2011

Sesi membalas .. Penuh Notification aku ..




Heyyy orang ohsem :) Ape khabar ? Semalam dengan ari nie telah berlaku peperangan sengit antare Aku , Athirah and Harith .. huh ! stuck laptop diorang menge'like' segala status yang ade .. Antare yang sempat di'print sreen' kan ..



Tengok tengok ? Nie laa keje diorang .. 


Lagii ?! Penuh diorang berdue punye komen dengan like je .. Hahaha .. by the way , best ooo buat mcm nie .. Nanti kite buat lagi keyh ;) lalala ~

Hadiah ? Awesome !

                                                      



Heyy atok atok , nenek nenek , cucu cucu , cicit cicit dan sekutu dengan nye .. Semalam bersamaan 27/12/2011 aku , along aku , adik aku , kawan adik aku dan pakteh aku pergi Alamanda sebab aku , adik aku dengan kawan die nak tengok citer Alvin and The Chipmunk .. Tapi malang nye , sesampai kat sane , tiket tade ! Aloh ! Sedih ouhh ... Last last kitorang tengok citer Suatu Malam Kubur Berasap ..


Alamak ape nie ? Hahaha .. Nie la hadiah dari abglong kesayangan aku .. Sebab PMR aku dapat math A ... Lalalala ~ Jangan jeles .. Cantik tak ? Bek kao cakap cantik kalau tak aku tembak kao dopolohnam das .. hahaha .. tak tak tak .. gurau jee .. 

By the way , aku malas nak taip sepanjang yang mungkin .. Last dari aku , citer suatu malam kubur berasap tuh memang terbaik dari ladang gandum laa .. rugi sape tak tengok ..

Monday, 26 December 2011

22 Desember 2011

                                                       



Heyy oledeyyy... So the ohsem day dah berlalu.. *ohsem ke ? lalalala ~ Alhamdulillah result aku okeyy .. Lepas la kalau aku nak masok teknik tahun depan ..  mamamamama ~ x sangke ouh ade A.. hehe.. Macam mimpi di siang hari je .. hohoho .. hmm ..
Pada pagi yang dinihari memang sejuk ou .. hujan je .. rase macam tak nak keluar dari berselubung dalam selimut .. nak duduk diam diam , tapayah susa susa amik result .. haha .. tapi mak aku awal awal lagi da kejot .. jerit je dari dapur " farah wahida !! bangun !! kejap lagi nak pegi sekolah " .. aku pon dengan malas jawab " kejap la mi ... sopoloh minit lagi .. sejuk nie .. best tido .." .. lepas sepolohminit abang long akuh masok bilik .. "woii kak , bangon .. tak reti reti nak siap pegi sekolah ke ?" .. aduh kacau line la kau nie ... yela yela aku bangun .. Dengan berat hati nyer bangun la jugak sebab orang dah kejut .. Then siap siap pakai baju sume , makan sambil kene kene usik ngan mak aku teros naek kete amik .. Singgah kat seroja amik Thirah then teros pegi sekolah ..



Sampai sampai je tengok .. perghh ! banyak giler kereta .. Then ade yang dah balik tapi kat dewan ramai .. Dalam hati mesti tuh untuk yang straight A's .. lalalala ~ sebelom masok sekolah along akuh bagi advised la sikit then aku , Thirah ngn akak sedare aku pon masok .. pegi jumpe cikgu .. Aku bagai nak pengsan dekat situ jugak ... Ya Allah .. mak guard ! tolong nak pitam .. aku ade A dlm result ? Are u seriuos ? Teros aku pelok thirah .. Aku tanye eh betol ke hape yang aku dapat nie ? Aku x percaye .. Then aku call along aku suruh turun kereta sebab thirah dapat straight A's so kne pegi la amik result die .. bling2 .. Alhamdulillah aku Redha dan terima semua nye .. 



Rase nak je baring macam nie .. Bersyukur dengan ape yang ade .. Alhamdulillah ..

Sorry la lame tak update .. Sebelom amik result tuh aku x sehat .. Kene lelah , seminggu lebih batok batok sampai ilang suare .. So , nak update blog pon tak sempat sebab tak larat nak buat ape pon .. 


Takde makne daa nak duduk depan laptop 24/7 macam selalu .. Adooy3 .. Bile daa tak sehat , atas katil jela tempat aku duduk diam diam ..

Monday, 12 December 2011

Masa !



 
 
Heyy u all... Pakcik-pakcik , makcik-makcik , ladies and gentleman... Oppss ! No more ortak macam orang gilerr okeng ? Lalalalala ~! Demit betoll.. Grr...

Di pagi hari , burung-burung sedang berkicauan.. Ade yang nak pegi tengok wayang , ade yang pergi carik makan , ade jugak yang mengawan.. Eh , lebih-lebih nampak ayat.. Okey pada malam yang tenang nie , aku tengah berfikir pasal result yang akan keluar.. Memang ade rase menyesal dalam hidup kalau korang tak belajar betol-betol before exam dulu.. Neves giler-giler ! seriously.. when cakap kat mak , mak mesti tambah perasa supaye aku rase ergh ! Tolong lah ! Aku tension.. Perasaan menyesal? Jangan tanye memang dah menggunung dalam hati nie.. Kekadang aku jeles dengan kawan-kawan aku macam mane dorang manage masa en ? Aku try tak penah boleh sampai tekad tak nak duduk kat rumah..Grrr ~! Aku mengaku aku memang tak ret nak susun atur mase yang aku ade la.... hmm.. Serious aku jeles dengan Athirah , Sahira n yang lain-lain..Dorang pandai manage mase dorang.. Aku ? Hampeh.. Tau nye nampak laptop tergedik-gedik nak online sampai lpe buku.. Bile mak mengaum macam HARIMAU MALAYA mencicit lari carik buku.. Kenapa lah aku tak penah nak serik ? Teruk kan aku nie ? hmmm... Biler result dah nak keluar tau pulak aku nak jadi cacing kepanasan.. TKalau tak serik jugak tak tau lah.. Tak pandai dh.. Tolong ajar aku care nak uruskan mase dalam hidup...

Wednesday, 7 December 2011

Hidup umpama roda yang berpusing di atas jalan~

                                                           

Hello kamu , kami , saya , awak dan sekutu dengan nya... Tajuk macam tak boleh nak panjang menjele jele lagi je kan.. Okey so far , hati aku dah sakit sesangat teramat ter2 ... blablabla...


Kesunyian terasa sangat-2 , mak ngan babah tade 4 hari nie , pergi Indonesia , so far okey la esok dorang balik.. Wahhhh ~! excited giler lah aku.. rindu sangat-2 dah nie.. hari pertama mak aku takde kat rumah malam tuh aku peluk kain batik mak aku then nangis sampai mate bengkak.. Eh pulak , lari topik..


Miss u mommy , daddy.. i love u like a love song bebeyh.. haa sudah ! mereng lettew.. rindu mak ngan babah punye pasal.. okeng-3 , back to the topik , banyak sangat aku ngarut dah nie..


So why la kau buat macam nie haa ? ouh lupe , kau dah ade dunie kau sendiri , dah ade kawan baru , dah ade , dah ade , dah ade ... blablabla ... so ape kau punye alasan ? And by the way , thanks sesangat sangat sebab remove aku eh .. nak tanye kenapa tak block je teros ? lagi senang takde la kalau kau nak carik orang laen terkeluar muke aku .. aku pon senang hati tak tengok muke kau .. nikmat hidop !

Dah-2 yang penting aku akan selalu , membenci mu seumur hidup ku ! Eh lupe nak bagi tau kau , kalau aku tak suke orang tuh , sampai bile-2 aku susah nak terime orang tuh balik .. 
 Kboi !

Sunday, 4 December 2011

Kedah

                                                            

                                     



Hello sume ! pe kaba kakak kakak , abang abang , pakcik makcik , adik adik yang ohsem lagi gorjes mengalah kan Ning Baizura ? Ngee ~ 
Selase lepas bertarikh 22.11.2011 aku dengan family pergi merantau ke negeri Kedah Darul Aman dengan tujuan nak pergi angkut segale macam barang abang aku yang ke-2 tuh sebab die nak pulang ke negeri kelahiran untuk meneruskan Latihan Industri beliau.. Sudah ayat aku , melalut.. Oleh disebabkan hari Isnin tuh aku demam tak bangun bangun terbaring je , so time pegi Kedah tu aku memang tak bermaya langsung.. Kitorang bertolak lebih kurang pukul 8 lebih gitu.. Duduk dalam kete 7 jam bagai kan 7 tahun.. Yela orang demam macam ni la.. Then kitorang pegi makan dekat mane ntah , then pusing2 sebab nak naek feri.. Aku dengan fening lalat nyer kene jage budak kecik sorang tuh.. Then kitorang singgah kat rumah sedare kat pining..


Time nie kitorang nak menyeberang jambatan Pulau Pinang.. Even kepala wink-wink aku tetap kakak yang baik.. Sabar melayan kerenah budak kecik nie.. hee...

See ? Betapa kanak-kanak nye aku.. Time nie mak dengan babah aku tengah makan.. Oleh disebabkan aku tak berapa nak makan , lepas adik aku dengan adik sedare aku siap makan , aku bawak lah dorang main kat playground nie.. Adik aku dah tingkatan 1 oke.. Yang adik sedare tuh baru 5 tahun..


Kanak-kanak tak kanak-kanak.. Ak tetap nak maen bende alah nie.. Sekarang nie kat playground dah ade syarat baru , atas 12 tahun tak boleh main.. Ade aku kesah ? Tak pon.. Aku nie teap nampak macam budak kecik sebab aku pendek la.. Haduh2... 

Muke gembira naik feri.. hee...

Comel x ? haha.. Perasan je aku nie.. Tengok la punye la baek kan ? Muke suci je..

tonnn tonnn ! Kapal besar nak lalu...

Sorry la gambar gelap.. Kite takde DSLR mcm awok awok sume.. Kamera bese bese je.. Tak mewah mane pon..

Alang alang dah sampai Jitra Kedah kitorang pon amik la kesempatan pegi Padang Besar kat sempadan Thailand.. Rugi ou , time aku pegi nie , aku demam so aku tak bolehla nak shopping sakan.. Ape yang aku rase best je aku nak.. At last aku hanye beli skirt labuh due helai.. Tak bli pon jesi.. Bile balik umah merungut takde jesi macam adik aku.. haha.. Nasib badan lah kan.. 

Nie lah tempat abang aku yang ke-2 belajar.. Time nie die ade test ape ntah , so kitorang just tunggu kat luar je la.. Amik gambar kat depan POLI pon jadi la.. 

Jeng jeng , nie la selipar yang aku beli kat Padang Besar gare gare selipar aku tuh dah sangat kehausan.. Besar kan ? Hahahaha... Besar giler.. Perasan je kaki besar , padahal kaki kecik je..

And the last , sorry la lame tak post entri dalam blog , bukan merajuk diri or ape , cume mood cepat sangat lari.. Kboi !



 
Template Edited By Amirah Zahidah RZ ♥ All Rights Reserved © 11 Nov 2011