Thursday, 29 December 2011

Sesi membalas .. Penuh Notification aku ..




Heyyy orang ohsem :) Ape khabar ? Semalam dengan ari nie telah berlaku peperangan sengit antare Aku , Athirah and Harith .. huh ! stuck laptop diorang menge'like' segala status yang ade .. Antare yang sempat di'print sreen' kan ..



Tengok tengok ? Nie laa keje diorang .. 


Lagii ?! Penuh diorang berdue punye komen dengan like je .. Hahaha .. by the way , best ooo buat mcm nie .. Nanti kite buat lagi keyh ;) lalala ~

Hadiah ? Awesome !

                                                      



Heyy atok atok , nenek nenek , cucu cucu , cicit cicit dan sekutu dengan nye .. Semalam bersamaan 27/12/2011 aku , along aku , adik aku , kawan adik aku dan pakteh aku pergi Alamanda sebab aku , adik aku dengan kawan die nak tengok citer Alvin and The Chipmunk .. Tapi malang nye , sesampai kat sane , tiket tade ! Aloh ! Sedih ouhh ... Last last kitorang tengok citer Suatu Malam Kubur Berasap ..


Alamak ape nie ? Hahaha .. Nie la hadiah dari abglong kesayangan aku .. Sebab PMR aku dapat math A ... Lalalala ~ Jangan jeles .. Cantik tak ? Bek kao cakap cantik kalau tak aku tembak kao dopolohnam das .. hahaha .. tak tak tak .. gurau jee .. 

By the way , aku malas nak taip sepanjang yang mungkin .. Last dari aku , citer suatu malam kubur berasap tuh memang terbaik dari ladang gandum laa .. rugi sape tak tengok ..

Monday, 26 December 2011

22 Desember 2011

                                                       



Heyy oledeyyy... So the ohsem day dah berlalu.. *ohsem ke ? lalalala ~ Alhamdulillah result aku okeyy .. Lepas la kalau aku nak masok teknik tahun depan ..  mamamamama ~ x sangke ouh ade A.. hehe.. Macam mimpi di siang hari je .. hohoho .. hmm ..
Pada pagi yang dinihari memang sejuk ou .. hujan je .. rase macam tak nak keluar dari berselubung dalam selimut .. nak duduk diam diam , tapayah susa susa amik result .. haha .. tapi mak aku awal awal lagi da kejot .. jerit je dari dapur " farah wahida !! bangun !! kejap lagi nak pegi sekolah " .. aku pon dengan malas jawab " kejap la mi ... sopoloh minit lagi .. sejuk nie .. best tido .." .. lepas sepolohminit abang long akuh masok bilik .. "woii kak , bangon .. tak reti reti nak siap pegi sekolah ke ?" .. aduh kacau line la kau nie ... yela yela aku bangun .. Dengan berat hati nyer bangun la jugak sebab orang dah kejut .. Then siap siap pakai baju sume , makan sambil kene kene usik ngan mak aku teros naek kete amik .. Singgah kat seroja amik Thirah then teros pegi sekolah ..



Sampai sampai je tengok .. perghh ! banyak giler kereta .. Then ade yang dah balik tapi kat dewan ramai .. Dalam hati mesti tuh untuk yang straight A's .. lalalala ~ sebelom masok sekolah along akuh bagi advised la sikit then aku , Thirah ngn akak sedare aku pon masok .. pegi jumpe cikgu .. Aku bagai nak pengsan dekat situ jugak ... Ya Allah .. mak guard ! tolong nak pitam .. aku ade A dlm result ? Are u seriuos ? Teros aku pelok thirah .. Aku tanye eh betol ke hape yang aku dapat nie ? Aku x percaye .. Then aku call along aku suruh turun kereta sebab thirah dapat straight A's so kne pegi la amik result die .. bling2 .. Alhamdulillah aku Redha dan terima semua nye .. 



Rase nak je baring macam nie .. Bersyukur dengan ape yang ade .. Alhamdulillah ..

Sorry la lame tak update .. Sebelom amik result tuh aku x sehat .. Kene lelah , seminggu lebih batok batok sampai ilang suare .. So , nak update blog pon tak sempat sebab tak larat nak buat ape pon .. 


Takde makne daa nak duduk depan laptop 24/7 macam selalu .. Adooy3 .. Bile daa tak sehat , atas katil jela tempat aku duduk diam diam ..

Monday, 12 December 2011

Masa !



 
 
Heyy u all... Pakcik-pakcik , makcik-makcik , ladies and gentleman... Oppss ! No more ortak macam orang gilerr okeng ? Lalalalala ~! Demit betoll.. Grr...

Di pagi hari , burung-burung sedang berkicauan.. Ade yang nak pegi tengok wayang , ade yang pergi carik makan , ade jugak yang mengawan.. Eh , lebih-lebih nampak ayat.. Okey pada malam yang tenang nie , aku tengah berfikir pasal result yang akan keluar.. Memang ade rase menyesal dalam hidup kalau korang tak belajar betol-betol before exam dulu.. Neves giler-giler ! seriously.. when cakap kat mak , mak mesti tambah perasa supaye aku rase ergh ! Tolong lah ! Aku tension.. Perasaan menyesal? Jangan tanye memang dah menggunung dalam hati nie.. Kekadang aku jeles dengan kawan-kawan aku macam mane dorang manage masa en ? Aku try tak penah boleh sampai tekad tak nak duduk kat rumah..Grrr ~! Aku mengaku aku memang tak ret nak susun atur mase yang aku ade la.... hmm.. Serious aku jeles dengan Athirah , Sahira n yang lain-lain..Dorang pandai manage mase dorang.. Aku ? Hampeh.. Tau nye nampak laptop tergedik-gedik nak online sampai lpe buku.. Bile mak mengaum macam HARIMAU MALAYA mencicit lari carik buku.. Kenapa lah aku tak penah nak serik ? Teruk kan aku nie ? hmmm... Biler result dah nak keluar tau pulak aku nak jadi cacing kepanasan.. TKalau tak serik jugak tak tau lah.. Tak pandai dh.. Tolong ajar aku care nak uruskan mase dalam hidup...

Wednesday, 7 December 2011

Hidup umpama roda yang berpusing di atas jalan~

                                                           

Hello kamu , kami , saya , awak dan sekutu dengan nya... Tajuk macam tak boleh nak panjang menjele jele lagi je kan.. Okey so far , hati aku dah sakit sesangat teramat ter2 ... blablabla...


Kesunyian terasa sangat-2 , mak ngan babah tade 4 hari nie , pergi Indonesia , so far okey la esok dorang balik.. Wahhhh ~! excited giler lah aku.. rindu sangat-2 dah nie.. hari pertama mak aku takde kat rumah malam tuh aku peluk kain batik mak aku then nangis sampai mate bengkak.. Eh pulak , lari topik..


Miss u mommy , daddy.. i love u like a love song bebeyh.. haa sudah ! mereng lettew.. rindu mak ngan babah punye pasal.. okeng-3 , back to the topik , banyak sangat aku ngarut dah nie..


So why la kau buat macam nie haa ? ouh lupe , kau dah ade dunie kau sendiri , dah ade kawan baru , dah ade , dah ade , dah ade ... blablabla ... so ape kau punye alasan ? And by the way , thanks sesangat sangat sebab remove aku eh .. nak tanye kenapa tak block je teros ? lagi senang takde la kalau kau nak carik orang laen terkeluar muke aku .. aku pon senang hati tak tengok muke kau .. nikmat hidop !

Dah-2 yang penting aku akan selalu , membenci mu seumur hidup ku ! Eh lupe nak bagi tau kau , kalau aku tak suke orang tuh , sampai bile-2 aku susah nak terime orang tuh balik .. 
 Kboi !

Sunday, 4 December 2011

Kedah

                                                            

                                     



Hello sume ! pe kaba kakak kakak , abang abang , pakcik makcik , adik adik yang ohsem lagi gorjes mengalah kan Ning Baizura ? Ngee ~ 
Selase lepas bertarikh 22.11.2011 aku dengan family pergi merantau ke negeri Kedah Darul Aman dengan tujuan nak pergi angkut segale macam barang abang aku yang ke-2 tuh sebab die nak pulang ke negeri kelahiran untuk meneruskan Latihan Industri beliau.. Sudah ayat aku , melalut.. Oleh disebabkan hari Isnin tuh aku demam tak bangun bangun terbaring je , so time pegi Kedah tu aku memang tak bermaya langsung.. Kitorang bertolak lebih kurang pukul 8 lebih gitu.. Duduk dalam kete 7 jam bagai kan 7 tahun.. Yela orang demam macam ni la.. Then kitorang pegi makan dekat mane ntah , then pusing2 sebab nak naek feri.. Aku dengan fening lalat nyer kene jage budak kecik sorang tuh.. Then kitorang singgah kat rumah sedare kat pining..


Time nie kitorang nak menyeberang jambatan Pulau Pinang.. Even kepala wink-wink aku tetap kakak yang baik.. Sabar melayan kerenah budak kecik nie.. hee...

See ? Betapa kanak-kanak nye aku.. Time nie mak dengan babah aku tengah makan.. Oleh disebabkan aku tak berapa nak makan , lepas adik aku dengan adik sedare aku siap makan , aku bawak lah dorang main kat playground nie.. Adik aku dah tingkatan 1 oke.. Yang adik sedare tuh baru 5 tahun..


Kanak-kanak tak kanak-kanak.. Ak tetap nak maen bende alah nie.. Sekarang nie kat playground dah ade syarat baru , atas 12 tahun tak boleh main.. Ade aku kesah ? Tak pon.. Aku nie teap nampak macam budak kecik sebab aku pendek la.. Haduh2... 

Muke gembira naik feri.. hee...

Comel x ? haha.. Perasan je aku nie.. Tengok la punye la baek kan ? Muke suci je..

tonnn tonnn ! Kapal besar nak lalu...

Sorry la gambar gelap.. Kite takde DSLR mcm awok awok sume.. Kamera bese bese je.. Tak mewah mane pon..

Alang alang dah sampai Jitra Kedah kitorang pon amik la kesempatan pegi Padang Besar kat sempadan Thailand.. Rugi ou , time aku pegi nie , aku demam so aku tak bolehla nak shopping sakan.. Ape yang aku rase best je aku nak.. At last aku hanye beli skirt labuh due helai.. Tak bli pon jesi.. Bile balik umah merungut takde jesi macam adik aku.. haha.. Nasib badan lah kan.. 

Nie lah tempat abang aku yang ke-2 belajar.. Time nie die ade test ape ntah , so kitorang just tunggu kat luar je la.. Amik gambar kat depan POLI pon jadi la.. 

Jeng jeng , nie la selipar yang aku beli kat Padang Besar gare gare selipar aku tuh dah sangat kehausan.. Besar kan ? Hahahaha... Besar giler.. Perasan je kaki besar , padahal kaki kecik je..

And the last , sorry la lame tak post entri dalam blog , bukan merajuk diri or ape , cume mood cepat sangat lari.. Kboi !



Sunday, 20 November 2011

No Title...

                                                           

  


Air yang tenang jangan disangka tiada buaya....
Nak maen gitar , Nak maen kan lagu tok someone :')

Hye awak awak yang ohsem pagi pagi nie.. Lepas je bangun da nampak orang berpakaian putih datang.. Hahaha.. Bagos betul , serve makanan tok aku , tapi aku tak makan langsung.. Dah tige hari aku tak makan pape pon.. Ntah la.. Bile nak makan teros takde mood.. So aku minum air je la.. Ade aku kesah ? Orang laen tak kesah pon aku makan ke , aku minum ke , aku mandi ke , aku , aku , aku.... Blablabla.... 


A lot of story want to tell all of u...

See... Betapa banyak nye cerita yang berbuku dalam hati aku nie ? Cume tak terluah oleh hati je.. Who want to hear it ? Meyh aku cerita sume nyer.. Tapi yang selalu dengar Athirah and Sahira... Die ? Aku jarang cerita sebab tak tau la die nak dengar ke tak kan.. So aku tak cerita melainkan die yang tanye... Tapi kadang kadang aku tak tau nak cerita macam mane membuatkan die marah kat aku..hmmm....


Bile aku tak tau ape yang aku hadapi.. The best solution aku akan mesej Athirah and kekadang mcj Sahira.. Semenjak die balik rumah die jarang mesej aku , aku banyak luahkan dekat Athirah je.. Daripada aku jadi tugu negara tunggu baek aku melalut dengan Thirah...

Sorry awak if terase dengan entry saye kali nie.. Tak de niat nak buat awak terasa... I'm so sorry... Sorry for everything.. Sorry sebab selalu buat awak rimas , sorry kalau selalu serabot kan awak , sorry kalau selalu menyemak kan keadaan , sorry kalau selalu desak awak... Sorry sesangat sangat...... Forgive me :'( 
I'm beg u...

Kboi !




Saturday, 19 November 2011

Is it me ?





   





Heyhey awok... Ye awok le.. Sape lagi.. Meyh ara nak citer something nie.. Tadi pagi ara on9 la kejap kan.. Then ara tengok kat status die.. Die kate setiap kali die bukak profile orang tuh diesakite hati sangat sangat.. Seriously ara terase sebab malam tuh ara rase ara macam tak layan die sangat.. Ara bukan ape , die kan da lame tak online , so ara biar la die maen game puas puas and layan kawan kawan die.. Hmm.. Ntah bile la die nak bagi tau aku yang die ade adik angkat ? Die nak bagi tau aku ape yang aku tak tau dan nak sangat tau ? Fine then, mybe that a complicated things that he must tell me.. Just tell me.. Saye tak marah pon.. Citer je la dari mule sampai habis.. I'am ready for hear about it.. Hmm.. So k then , if awk tak nak bagi tau.. Tapi if saye ade buat salah , tergores u're perasaan , I want to say sory.. Pulak la aku malam nie meluahkan perasaan.. Bukan ade orang kesah pon pasal aku.. Orang lan banyak lagi bende nak buat.. Tapi , please.. Jangan sembunyikan ape ape pon belakang aku.. Memang aku tak eti nak tanye directly, tapi aku tetap ade hati dan perasaan.. Okey ?!
So now.. U alls ape kaba ea ? Lame aku tak melalut.. Well baby sitter mestilah busy kan.. Mane nak buat susu anak lagi , eh eh , susu budak budak nie lagi , nak tolong my makcik dekat dapur lagi , nak tolong kemas rumah lagi.. Mane nak sempat intai intai blog dengan facebook dengan twitter dengan dengan.. Pape je la lagi kan.. Yang sempat dok mesej awak , Athirah , my Abgsedare and Kak Kina.. Then kalau mak mesej aku balas la.. Tak kan tak balas pulak.. Orang laen punye mcj boleh pulok aku balas, mak aku bagi mesej tak boleh balas sedangkan aku topup tuh gune duit belanje yang aku kumpul time sekolah dulu.. Dari siape ? Mak jugak kan ? Tak kan la nak lupe kan buah hati pengarang jantung dunia akhirat aku tuh ? Tak lupe jugak ayah kesanyangan aku tuh.. Mane nak campak die ? Opcoz la dalam hati aku nie ha.. Tak kan la aku nak bagi dekat korang pulok kan ? Die ayah aku.. Mane boleh ambik.. Kau amik aku pancung kau kecuali Allah yang ambik die aku kene la redha.. Tapi jangan la sekarang.. Aku sayang mak dengan ayah aku.. Jangan ambik diorang sekarang Ya Allah.. Aku mohon padamu.. Aku masih perlukan diorang.. Even mak aku kelua pegi umah jiran sebelah pon aku da terpekik terlolong panggil mak aku, inikan pulak....... Dah dah.. Tak nak pikir.. Bukan sekarang tok aku pikir bende tuh.. And now got to go la.. Aku rase tade mood langsung.. And awak , thanks sebab off fon tak bagi tau.. 
Kboi !








Tuesday, 15 November 2011

Somewhere


Gotcha ! What are u doing rite now ?somewhere , sometime, somemore , bla bla bla.... Fine aku melalut lagi.. Awak saye rindu.. #ehdiamla! Erm.. peliss la ara.. bajet mcm die rindu kau je tuh.. Ntah2 die xingat pon dkat kau.. Welk ! :p 

Akhir nye . Pada tanggal 9/11/2011 aku sampai jugak dekat rumah makcik aku . Time dalam bus , aku dengan ade sorang kakak nie je pompuan . Nasib duduk sebelah-2 tapi kejap je la sebab nye kerusi tuh longgar ! Tension aku duduk kat situ . Last-2 aku pindah kat sebelah orang lain . nasib aku la kene duduk sebelah lelaki . So , bagiaku x sentuh die , aku letak beg kat tengah-2 . Dengan tanpe segan silu la sebab nye kang tak pasal-2 bergolek aku dalam bas tuh . Seram jugak tau . Nasib die tak halau aku , kalau tak mau aku duduk kat atas lantai je . Sampai-2 aku pegi kedai tepon . First-2 pegi The One tp sebab mahal sangat . RM126 weyh ! Mane nak korek duit ? Kau nak bagi ? Tak kan ? so , aku pon berhijrah lah ke kedai yg laen . Dapat la cover murah sikit . RM50 . Boleh la daripada RM126 . Huhuhu . Aku bkn kedekut ke hape . Tapi nanti aku nak belanje gune ape kan . Then lepas siap makan solat sume , aku call makcik aku suruh ambik kat situ . Pastu tak balik rumah jugak . Pegi pusing tengok makcik aku baru bersalin . Baby boy . Name die Haris Naufal . Comel macam kakak sedare die jugak lah #perasan ! Akhir nye sampai jugak .

Kboii !



Tuesday, 8 November 2011

Lee Chong Wei

Assalamualaikum




Kauorang kenal tak nie sape ? Nie laki aku . Hahaha . Tak tak . Joke je . Aku dah mimpi die 3 hari berturut meyh . Aku mimpi LCW masok Islam . Aku sangat berharap ape yang aku mimpi nie jadi kenyataan lah kawan . Aku nak share die dengan Puteri Liyana Nor Azman . Korang yang lain tak boleh ! Tidak dibenarkan same sekali ! Paham ?! Kalau tak aku pancung kepala kau ! #oketipu . Hahaha . Okey lah . Aku tak nak melalut panjang panjang la . 


Kboi !

Sunday, 6 November 2011

Raya Aidiladha

Assalamualaikum .

Ape kaba semua ? aku rindu korang . Muahmuah sikit :* okey aku tak melalut okey . Firstly , aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA ! Aku nak minta maaf seandainya ade terkasar bahase , tersilap kate , termelalut tak tentu pasal , termeroyan macam orang giler , dan segala 'ter' lagi lah . Okey dah cukup lah aku minta maaf . 

Hahaha ! So esok jangan lupe pergi tengok orang sembelih lembu ye . Okay now time tok aku plak nak tido

selepas seharian penat tolong masak masak dan orang baru je balik dari makan lepas takbir kat rumah . Mata 

aku pon dah pejam celik pejam celik dah nie .


And the last nie tok korang . Hambek nie . Esok gerenti ade depan , kiri , kanan atau belakang surau atau


masjid .


──────▄▌█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▌
───▄▄██▌█ .................. KETEPIIIIIIII ..................
▄▄▄▌▐██▌█ ........Lembu dan kambing Dah Sampai ......
███████▌█▄▄▄___________________________▄▄▄▄▄▌
▀❍▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀ 

Kboi !

Saturday, 5 November 2011

Time kasih bebek !

Assalamualaikum .

Malam nie aku nak berterima kasih yang teramat banyak sangat dekat Fathin Nuramirah a.k.a Bebek sebab dah meng-edit blog aku jadi cantik macam sekarang . Kalau kau harap aku edit blog aku , alamat nyer bungkus masok tong sampah je lah jawapan sebenar . Kau nak tunggu aku edit blog aku macam sekarang tak lah jadi macam tuh . Mau gigi lembu belakang rumah aku amik nanti sebab nak tampal jadi background aku . Tak cukup aku pegi pinjam gigi palsu nenek jiran aku yang emas punye . Gold weyh ! Kau hade ke ? Kau takde , nenek tuh je ade gigi tuh . Import Thailand bhai ! #meroyansudah .

Ni lah Fathin akuh !


Korang tengok lah sampai teleng pon aku tak kesah ! Aku malas nak rotate balik gambar die sebab macam nie pon dah cantik ! Tak percaye ? Tepon nenek kau tanye . Die memang cantik . Aku dah tempah die jadi adik ipar aku . Sape curik potong kaki ! Hahaha . By the way , sape nak kenal dengan die ? Sila angkat telinga anda dan hantar ke e-mail saye . Pastu bagi nombor tepon baru boleh kenal .

Okey lah aku dah malas nak taip panjang panjang . So hopefully bebek kau bace post nie ! Tak bace reject kau jadi adik ipar akuh ! Tak tak tipu je .

Friday, 4 November 2011

Jam baru

Assalamualaikum..

Kali nie aku nak cerita aku dapat jam baru . Kau hade ? Aku tau kau takde . Okey nak meyh send alamat dekat e-mail aku , nanti aku belikan . #tipuje . Nak betul betul ? Boleh je bak nombor phone dulu . #kejam !


Ce teke mane satu jam baru aku ? Warne hitam ? Salah lah sayang . Warne putih tuh . Cantik tak ? Kau cakap tak cantik aku tampar kau ! Okey okey aku tak buat . Tipu je .Diorang kate cantik jam aku . Well tengok lah sape pakai kan ? Eh , perasan pulak aku . Tembak lapanpuluhenamdas bru tau ! 



#ye aku gemoks

See ?! Bertape bangge nyer aku dapat pakai jam baru pegi sekolah . Korang jangan jeles . Aku tau bile aku pakai sesuai dan cantik ! #perasanlg . Tampang kang . Bile aku nak kurus ? Nak kurus macam mane kalau keje nyer asyik makan je . Okey lari topik dah . Baik aku stop sebelom lebih meroyan .

Kboi !

Wednesday, 2 November 2011

Yeah ! cuti sekolah

Assalamualaikum .

Pejam celik pejam celik dah nak cuti . Seriously aku tak percaye kitorang budak form 3 lagi dua hari je sekolah . Lepas Raye Haji dengar cerita kitorang akan dicutikan teros , means kitorang cuti dua minggu awal . Wohoo ! Best tuh . Orang lain sekolah kitorang dah cuti . Dapat merasa macam nie sekali je la seumur hidup . So pengajaran jangan sia sia kan masa anda semua . Ececeh .

So tahun nie aku rase aku dah gune banyak mase untuk setadi dengan facebook je aku rase . Aku tak pikir nak buat bende lain yang aku rase tak bermanfaat untuk hidup aku .

*fine aku gemoks .

Kau tau ? Tak tau ? Meyh aku cirita sikit . Sikit je la . Jangan risau . Oke cukup aku melalut . Kau tau aku excited nak cuti ? Kau tak tau . If cuti boleh la aku release tension . Lepas Raye Haji nie maybe aku dah tak on9 kot . Dalam sebulan gitu sebab aku kene tolong makcik aku . Tolong ape ? Rahsie perempuan meyh . Nak tau ? Mana boleh . Bhahaha . Secret la . 

 *Athirah sygs kau !

Athirah . kau tau ? Aku sayang kau . Kau selalu dengan aku this year . Kau suke cerita macam macam even pasal family kau pon kau cerita dekat aku jugak . Kau tau when aku dengar cerita kau aku selalu cakap dalam hati "sian kau thirah . beruntung aku sebab tak kene macam kau . kau memang kuat . aku tau kau boleh hadapi tu semua." Then kau suke cerita pasal AA kau tuh . Fine aku jeles sebab aku takde AA macam kau . Kau ade AA .Kau selalu buat aku nie macam diari kau . Diari bergerak kau . Kalau kau dekat rumah kau mesej aku . Sorry tau sebab kekadang aku tak balas mesej kau. Kau cerita macam macam then kau nangis aku pujuk kau supaye kau lebih tabah . Aku tau kau kuat untuk hadapi semua nie . Aku tau semua yang kau hadapi ade hikmah lah sayang . Kau jangan risau even kau dengan aku baru  je kenal dalam 11 bulan kau memang best lah . Kau tak penah lupe aku . Aku au kau memang the best ever lah kawan :) sayang kau ketatketat :*

*Sahira sygs kau jugak !

Sahira ! Kau jugak ! Sepanjang 11 bulan nie dari mule aku masok sekolah kau yang selalu jadi kawan aku . Bile kite gadoh gadoh manje sekejap je . Tak boleh lame lame nanti aku takde kawan laen . Lepas kawan dengan kau aku kenal Athiah , Amira dan orang lain . Kau memang sekepale dengan aku . Aku selalu cerita macam macam dekat kau . Then bile aku tak cakap dekat kau jangan bagi tau orang lain , mesti satu kelas tau ceirta tuh . Kekadang aku geram dengan kau , tapi ape kau buat memang takde orang lain boleh buat . Bile kite tengok bende tak elok macam orang buat maksiat mesti kie perli orang tuh sampai die tak suke dekat kite . Then kau cakap " sape suruh buat macam tuh ? " . Hidup nie penuh dengan jalan cerita yang menarik . Kau tau aku selalu pikir ape akan jadi bile aku pisah dengan kau dengan Athirah . Aku takot sangat .

Okey lah aku nak release tension dan nak pikir ape akan berlaku pada mase akan datang kalau aku tak bina jalan cerita hidup aku mulai sekarang .

NOTA KAKI : seriously aku sayangs korang !

Monday, 31 October 2011

Aku tau kau hade , aku tak hade .!

Assalamualaikum .
So entri kali nie aku tengah bengang actually but ade aku kesah kau kesah pulak tapi aku tetap nak marah kau ! 
Lu pikir lu hebat ? Alaa setakat kau ade pakwe badan kau comel + mantop tuh aku takut ? Heh ! Aku ada Allah , aku ade family la . Takde pakwe pon tak kesah la . Tak macam kau , setakat dah ade pakwe , kau pikir dekat sekolah kau ade kuase la ? Pakwe yang boleh back-up kau hanye dekat sekolah je . Dekat rumah ? Dekat tempat lain time tak keluar dengan die ? Ade ke die nak tolong kau even kau jerit "b-a-b-i tolong baby nie . ade org kacau baby" ade die datang dekat kau ? Tolong kau ? Hadehade ? Pandai kau carik masalah pandai la kau tanggung sorangsorang . Tak yah nak mintak simpati pakwe kau yang takde hape sangat tuh ! Ko pikir aku kesah kuase lapan ? TAK PON ! Bajet badan kau besar , kau boleh buat ape kau suke ? Heh dunia nie bukan kau punye la . Lu jangan sampai wa perli lu sampai lu nangis tepi longkang tak pon lu pindah sekolah . Jangan harap dapat belas kasihan wa la . Bajet bile lu dah nangis gulingguling atas tanah tu wa nak pujuk lu ? Wa lagi buat lu golekgolek sampai semua orang gelak , sampai lu tak nak pegi sekolah dah . Wa bagi lu peringatan ye . Jangan try atau cube buat macam tuh lagi kalau tak nak kene perli sampai nangis carik mak angkat lu . Puiih ! Wa tak respect lu der . Sampai lu berubah .

NOTA KAKI untuk kau : lu nak makan kaki wa , mai la..wa bagi..

Saturday, 15 October 2011

ceritasedih : cerita dari anak mak yang dah tak nakal

tanpa sedar, menitik air mata baca surat ni..aku copy and paste from satu website..baca, laa..

Surat ini berjaya 'menyentuh' banyak hati...selain mampu mengingatkan jasa ibu kita di Malaysia , ia mampu menaikkan semangat kita utk terus berusaha dalam lapangan masing2,dgn izin Allah s.w.t. InsyaAllah..

Juga sesuai dihadiahkan kpd anak2(bg yg sudah memiliki cahaya mata) supaya anak2 kita sentiasa lembut hatinya kesan daripada mmbaca surat ini ,insyaAllah. .
Terima kasih saudara umarzahrawi kerana menghantar surat ini kepada iLuvislam.com . Surat ini saya bacakan ketika majlis penutup Islamic Awareness Week di Kolej Yayasan UEM suatu masa dulu. Ramai yang menitiskan air mata ketika itu.

Surat Dari Anak Mak Yang Dah Tak Nakal...

Mak.....
Terlalu bosan rasaa duduk membilang hari.....
Dah hampir sepuluh bulan mak pergi,
Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan sejuk syahdu masih terasa lagi nih....

Mak tau tak.......
itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kiter dewasa.....
dan itu juga terakhir kali nya.
Emmmm...rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh.....
nak tinggal kan anak2 mak..... nak tinggal kan dunia fana ni......

mak macam dah sedia.....
Seminggu sebelum tu......
mak dah menganyam tikar mengkuang 3 helai.....
Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu....
tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih......
kakak pun rasa hairan.....
mak tak penah buat gitu.....

pastu mak pasang radio kecil di sebelah mak......
tapi mak seolah2 tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran siam .......
kengkadang siaran indonesia ..
mak terus tekun menganyam...
Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi mak ke kuburan...

Pastu mak sapu sampah sekeliling rumah bersih2....
pastu mak jemur karpet-karpet. ..
pastu mak ubahkan sofa ke tempat lain..
mak biarkan ruang tu kosong..
rupanya kat situ jenazah mak diletakkan..

paling menarik sekali mak bgtau kat maner sume duit dan barang kemas mak..
ada kat dalam almari.....
ada kat dalam dalam beg.....
ada dalam ASB.....
ada kat dalam Tabung Haji..
mak cakap tak berapa cukup lagi......
ada kat dalam gulung tikar.....

masa tu mak perasan takk..??
kiter gelak sakan bila mak bgtau duit dalam gulung tikar...
kiter kata mak ni memang pesenn lama laaa...
mak cuma gelak jer...
eeemmm...bahagiaa nya saat ituu..

Mak.....
Hari tu hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang mak tiba2 sakit perut.....
bila malam tu kiter sampai dari KL.....
mak dah dalam kesakitan.
Akak dan abang kat kampong semua dah pujuk.....
mak tetap takmau pi hospital.... .
dan cuma tinggal giliran kiter sahaja yang belum pujuk..
Mak kata mak takmau duduk dalam hospital.... .
tapi kiter berkeras juga pujukk..
nanti di hospital ada doktor...
ada ubat untuk mak..
kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut jer..

Mak tetap tak bersetuju... ..
mak memang degil..
tak salah, anak mak yang ni pon mengikut perangai mak tu..
Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk....
mak sakit perut sampai nak sentuh perut mak pon sakit
kami adik beradik sepakat hantar juga mak ke hospital.... ..

Mak.....
amponkan kami semua...
kami nak mak sehat...
kami sayang mak...
kami tak mau mak sakit...
kami terpaksa juga hantar mak ke hospital....
ampon kan kami yer mak....

Mak.....
Malam itu abang bawa mak ke hospital
dan itu lah pertama dan terakhir kali mak naik kereta kiter...
Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak,
kiter kata nak beli kereta....
Mak asyik tanya ajer..
cukup ker duitt..
kiter jawab pula...
kalau tak cukup, mak kan banyak duit...
mak gelak ajerr.....

Lepas tu bila kereta kiter sampai....
mak buat kenduri kesyukuran... ....
Dan kiter masih ingat lagi...
bila kiter eksiden terlanggar Ah-Chong naik motor.....
Punya la kiter takut...
kiter warning kakak kiter jangan sesekali bgtau kat mak.....
Bila balik sahaja kampong....
kiter cepat-cepat simpan keta dalam garaj.....
Tapi mak perasan juga bumper depan kemek...
mak tanya kenapa...?
Selamba jerr kiter jawab terlangar pokok bunga.....

Mak....
tujuan kiter menipu tu supaya mak tak risau...
Maafkan kiter kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar...
mak, kiter menipu mak kan ..
ampon kan kiter.....
Mak.....
Jam 4.30 pagi 19/08 /2006
Bila tiba aja kat hospital.....
nurse tengah balut mak dengan kain putih.......
mak mesti nampak kiter jatuh terduduk di lantai hospital...
Mesti mak nampak abang cium dahi mak.....
Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak....
Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu...
mesti mak nampak semua tu kann...kann. .kannn

Mak tau tak....
Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kiter mamandu dalam keadaan separuh sedar...
Adik kat sebelah diam melayan perasann...
Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini...
jalan di depan terasa makin kelam.....
airmata dah tak mampu di tahan....
Masa tu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu kiter rela...
Namun alhamdulillah akhirnya kiter sampai juga...
di sebab kan pagi masih awal, jadi jalan tu lenggang..
kosong. ...sekosong hati ini.....
Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar suasananya.. .....
terasa syahdu dan sayu...dinginnnn. ....

Mak......
Kiter masih ingat lagi....
Kiter baca AlQuran kat tepi mak temankan mak...
Jam 11.00 pagi mak di mandi kan ....
Anak2 mak yang pangku masa mak mandi....
Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak.....
Kiter gosok kaki mak perlahan lahan.....
Mak perasan tak.....?

Makcik yang mandikan mak tu pujuk kiter.....
Dia kata..." dikk...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat gitu...jangan nangis ya.."
Bila makcik tu kata gitu...
lagi laaaa laju airmata ni...
tapi kiter kawal supaya tak menitik atas mak....

Mak.....
Sampai takat ini surat ni kiter tulis.....
kiter nangis ni.....
Ni kat dlm bilik...baru pukul 4.00 pagi....
Takder orang yang bangun lagi.....
kiter dengar nasyid tajuk "anak soleh" kiter sedih...
kiter rindu kat mak....!
Takpa la....
nanti bila kita selesai sembanyang subuh,
kiter baca yassin untuk mak...
mak tunggu ya..!
Mak..
Sebelum muka mak di tutup buat selamanya... .
Semua anak2 mak mengelilingi mak...
menatap wajah mak buat kali terakhir....
Semua orang kata mak seolah2 senyum aja...
Mak rasa tak....
masa tu kiter sentuh dahi mak....
kiter rasa sejukkkk sangat dahi makk.....
Kiter tak mampu nak cium mak...
kiter tak daya....
kiter tuliskan kalimah tauhid kat dahi mak dengan air mawar...
Airmata kiter tak boleh tahan....
Mak mesti ingat kan yang anak mak ni jadi imam solat jenazah untuk mak...
tapi kite suruh tok imam bacakan doa sebab kite sebak.....

Jam 12 tengahari mak diusung keluar dari rumah....
Akak pula dah terkulai dlm pelukan makcik...
badan akak terasa panas...
makk...
anak mak yang seorang tu demam....

Mak tauu...
cuma akak sorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke tanah perkuburan.. .
Mak.....
Hari2 ku lalui tanpa kewujudan mak lagi...
Begitu terasa kehilangan mak...
boleh kata setiap malam selepas maghrib anak mak ini berendam airmata...
Dan sampai satu tahap....
masa tu malam jumaat selepas maghrib....
Selepas kiter baca yassin ngan kawan-kawan. ....
entah kenapa biler kat bilik kiter keluarkan gambar2 mak pastu apa lagi...
semakin kiter tenung terasa semakin sayu...
tangisan tak dapat dibendung...

Mak tauu...
kiter cuba bertahan...
memujuk diri sendiri tapi tak juga reda...
Kiter rasa nak telefon mak.....
nak cakap dengan mak.....
anak mak yang ni dah tak betul kan ..?
Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kiter telefon kampong....
Kiter cakap dengan kakak..kiter nangis lagi...
Puas la kakak memujuk kiter...
Akak kata..." tak baik laa nangis aje..doa lah untuk mak.."
Dan akhirnya akak juga nangis.....

Mak tau tak..
di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati...
rasa nyilu sangat...
menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni....
Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma....
hanya sedekah al-fatihah kiter berikan.....

Mak....
cukup la sampai sini dulu....
kawan kiter dah ketuk pintu bilik tu....
kejap lagi kami nak pergi solat subuh kat masjid...
selalunya, kiter yang bawak mak naik motor kan ....
kali ni kiter jalan kaki dengan kawan pulak...
esok kiter ingat nak tulis surat kat ayah pula....
Mula2 kiter tak tau nak hantar mana surat nih....
pastu kawan kiter bgtau...
simpan je buat kenangan..
Kiter cuma tau alamat ni aje...
Takper yer mak...k
Kiter kasi orang lain baca...
Kiter stop dulu...
sebab kawan kiter dah lama tunggu tu...
akhir kata untuk mak,
I LOVE YOU SO MUCH
dan jutaan terima kasih kerana membesarkan kiter...
memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah..
sampai masuk univesiti....
sampai kiter boleh rase naik kapal terbang...
boleh rasa duduk kat negara orang... s
ampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kiter balas..

Sekian terima kasih,


#tipu kalau aku cakap aku tak nangis time bace nie#

Tuesday, 11 October 2011

Arahan Ketua Pengawas..

Assalamualaikum..
Kali nie nak citer pasal araan ketua pengawas sewaktu atau setiap kali exam...

Okey para calon diminta masuk ke dalam dewan pepriksaan dan duduk ditempat masingmasing dengan senyap..
Sila keluarkan slip peperiksaan, kad pengenalan atau slip pengesahan sekiranya anda tidak membawa salah satu daripadanya..
Baiklah para guru pengawas akan mengagihkan kertas soalan kepada para calon sekarang..
Sekarang diminta anda melihat buku soalan anda. Pastikan anda mendapat kertas soalan yang betul, iaitu kertas Penilaian Menengah Rendah 2011 (mata pelajaran( (kod kertas).
Anda tidak dibenarkan membawa sebarang kertas, nota atau apa sahaja yang berkaitan yang boleh membuat anda dihalang atau tidak dibenarkan untuk meneruskan peperiksaan untuk subjek ini atau subjek yang lain.
Para calon tidak dibenarkan keluar dari dalam dewan 30 minit yang pertama dan 10 minit yang terakhir kecuali anda mempunyai alasan atau halhal tertentu.
Para calon yang mempunyai masalah kesihatan atau apa sahaja masalah lain sila angkat tangan dan guru pengawas akan datang kepada anda.
---------------------
Selepas 5minit,
Baiklah para calon boleh mula menjawab sekarang.
-------------------
Selepas beberapa lama menjawab soalan,
Ikut masa yang di tetapkan.
--------------------
Baiklah para calon,
Anda ada 10minit lagi. Sila check kertas soalan anda. Pastikan semua soalan telah dijawab dan para calon tidak dibenarkan keluar dari dalam dewan kecuali dengan masalah tertentu.
--------------------
Baiklah calon. Masa telah tamat. Sila letakkan pen atau pensil anda. Guru pengawas akan menguip buku jawapan / kertas OMR anda sekarang.
Kita akan berjumpa semula pada petang ini / pagi esok untuk kertas yang seterusnya.
Anda boleh keluar dan bawa semua barang anda termasuk IC dan slip peperiksaan anda.

Mak belanja TUTTI FRUTTI & Kak Kina belanje KFC

 Assalamualaikum...
Ini ape ? alaa...buatbuat tak tau pulak..
Ini kan TUTTI FRUTTI..tak tau ke buatbuat tak tau ?
Okey la..introduce sikit..
Yang warne hijau tuh kak Aisha punye..rase die sedap la jugak..rase masammasam sebab yogurt + kiwi kan..
Yang warne pinkpurple ade 2oreo kat tepi aku punye..sedap ~ nyum2~ itu blueberry punye perasa..
Yang warne pink pekat ade satu oreo tuh perasa delima..tuh kak Kina punye..pon sedap jugak..
Mak punye dengan bibik punye tak sempat nak ambik gambar sebab dorg tak bagi..haha..mak malu2 pulak..kalau bibik tengok orang ambik gambar die nanti die marah..hoho..so tak berani la nak ambik..nanti die merajuk *okeytuhauta*..



Ignore itu tudung..sebab excited giler nak makan kan :D 
Muke bangge dapat makan tutti frutti..first time kot..haha..lagi satu muke bangge sebab dah habis exam..habis je exam hari ni (11/10/11) mak bawak jalanjalan pegi giant pastu mak belanja tutti frutti..sape tak bangge weyh ? haha..
Aku suke warne biru so tulisan untuk aku warne biru :))
 



Nie la kak kina..kawan merangkap kakak aku..Aku sayang die sangatsangat.. sayang sikit..muuaahhcc :*..haha..oke jangan blushing ye kakak..kak kina nie ambik form6..sekarang da PRA-U la kire nyer..die blanje aku makan KFC..nyum2..sangat sedap :)) untung giler abis PMR..sume orang blanje..haha..
Kak kina suke warne purple sebab tuh aku taip gune kaler purple :))





Yang sebelah aku tuh kak Aisha..die nie malu nak gambar sorangsorang..so aku tolong la bergambar sekali..hehe..aku nie memang pantang jumpe kamera..muke pon tak sebikin tapi nak jugak tangkap gambar..tapi saye tetap suke..tak kesah la orang nak cakap ape pon..uweekk :P
Oleh disebabkan aku tak tau akak nie suke warne ape..so aku gune warne oren :))




Ignore tudung tuh.sebab terlalu sedap..so die tak pikir bende lain dah :D
Dapat makan KFC yang baru tuh..TOMYAM ape tah name die..lupe pulak..yang bile orang ramai makan bangunan KFC tuh bergegar..haha..
Okey tuh je..aku penat da taip panjangpanjang..
Okeyboboii..
 
Template Edited By Amirah Zahidah RZ ♥ All Rights Reserved © 11 Nov 2011