Sunday, 20 November 2011

No Title...

                                                           

  


Air yang tenang jangan disangka tiada buaya....
Nak maen gitar , Nak maen kan lagu tok someone :')

Hye awak awak yang ohsem pagi pagi nie.. Lepas je bangun da nampak orang berpakaian putih datang.. Hahaha.. Bagos betul , serve makanan tok aku , tapi aku tak makan langsung.. Dah tige hari aku tak makan pape pon.. Ntah la.. Bile nak makan teros takde mood.. So aku minum air je la.. Ade aku kesah ? Orang laen tak kesah pon aku makan ke , aku minum ke , aku mandi ke , aku , aku , aku.... Blablabla.... 


A lot of story want to tell all of u...

See... Betapa banyak nye cerita yang berbuku dalam hati aku nie ? Cume tak terluah oleh hati je.. Who want to hear it ? Meyh aku cerita sume nyer.. Tapi yang selalu dengar Athirah and Sahira... Die ? Aku jarang cerita sebab tak tau la die nak dengar ke tak kan.. So aku tak cerita melainkan die yang tanye... Tapi kadang kadang aku tak tau nak cerita macam mane membuatkan die marah kat aku..hmmm....


Bile aku tak tau ape yang aku hadapi.. The best solution aku akan mesej Athirah and kekadang mcj Sahira.. Semenjak die balik rumah die jarang mesej aku , aku banyak luahkan dekat Athirah je.. Daripada aku jadi tugu negara tunggu baek aku melalut dengan Thirah...

Sorry awak if terase dengan entry saye kali nie.. Tak de niat nak buat awak terasa... I'm so sorry... Sorry for everything.. Sorry sebab selalu buat awak rimas , sorry kalau selalu serabot kan awak , sorry kalau selalu menyemak kan keadaan , sorry kalau selalu desak awak... Sorry sesangat sangat...... Forgive me :'( 
I'm beg u...

Kboi !




Saturday, 19 November 2011

Is it me ?





   





Heyhey awok... Ye awok le.. Sape lagi.. Meyh ara nak citer something nie.. Tadi pagi ara on9 la kejap kan.. Then ara tengok kat status die.. Die kate setiap kali die bukak profile orang tuh diesakite hati sangat sangat.. Seriously ara terase sebab malam tuh ara rase ara macam tak layan die sangat.. Ara bukan ape , die kan da lame tak online , so ara biar la die maen game puas puas and layan kawan kawan die.. Hmm.. Ntah bile la die nak bagi tau aku yang die ade adik angkat ? Die nak bagi tau aku ape yang aku tak tau dan nak sangat tau ? Fine then, mybe that a complicated things that he must tell me.. Just tell me.. Saye tak marah pon.. Citer je la dari mule sampai habis.. I'am ready for hear about it.. Hmm.. So k then , if awk tak nak bagi tau.. Tapi if saye ade buat salah , tergores u're perasaan , I want to say sory.. Pulak la aku malam nie meluahkan perasaan.. Bukan ade orang kesah pon pasal aku.. Orang lan banyak lagi bende nak buat.. Tapi , please.. Jangan sembunyikan ape ape pon belakang aku.. Memang aku tak eti nak tanye directly, tapi aku tetap ade hati dan perasaan.. Okey ?!
So now.. U alls ape kaba ea ? Lame aku tak melalut.. Well baby sitter mestilah busy kan.. Mane nak buat susu anak lagi , eh eh , susu budak budak nie lagi , nak tolong my makcik dekat dapur lagi , nak tolong kemas rumah lagi.. Mane nak sempat intai intai blog dengan facebook dengan twitter dengan dengan.. Pape je la lagi kan.. Yang sempat dok mesej awak , Athirah , my Abgsedare and Kak Kina.. Then kalau mak mesej aku balas la.. Tak kan tak balas pulak.. Orang laen punye mcj boleh pulok aku balas, mak aku bagi mesej tak boleh balas sedangkan aku topup tuh gune duit belanje yang aku kumpul time sekolah dulu.. Dari siape ? Mak jugak kan ? Tak kan la nak lupe kan buah hati pengarang jantung dunia akhirat aku tuh ? Tak lupe jugak ayah kesanyangan aku tuh.. Mane nak campak die ? Opcoz la dalam hati aku nie ha.. Tak kan la aku nak bagi dekat korang pulok kan ? Die ayah aku.. Mane boleh ambik.. Kau amik aku pancung kau kecuali Allah yang ambik die aku kene la redha.. Tapi jangan la sekarang.. Aku sayang mak dengan ayah aku.. Jangan ambik diorang sekarang Ya Allah.. Aku mohon padamu.. Aku masih perlukan diorang.. Even mak aku kelua pegi umah jiran sebelah pon aku da terpekik terlolong panggil mak aku, inikan pulak....... Dah dah.. Tak nak pikir.. Bukan sekarang tok aku pikir bende tuh.. And now got to go la.. Aku rase tade mood langsung.. And awak , thanks sebab off fon tak bagi tau.. 
Kboi !








Tuesday, 15 November 2011

Somewhere


Gotcha ! What are u doing rite now ?somewhere , sometime, somemore , bla bla bla.... Fine aku melalut lagi.. Awak saye rindu.. #ehdiamla! Erm.. peliss la ara.. bajet mcm die rindu kau je tuh.. Ntah2 die xingat pon dkat kau.. Welk ! :p 

Akhir nye . Pada tanggal 9/11/2011 aku sampai jugak dekat rumah makcik aku . Time dalam bus , aku dengan ade sorang kakak nie je pompuan . Nasib duduk sebelah-2 tapi kejap je la sebab nye kerusi tuh longgar ! Tension aku duduk kat situ . Last-2 aku pindah kat sebelah orang lain . nasib aku la kene duduk sebelah lelaki . So , bagiaku x sentuh die , aku letak beg kat tengah-2 . Dengan tanpe segan silu la sebab nye kang tak pasal-2 bergolek aku dalam bas tuh . Seram jugak tau . Nasib die tak halau aku , kalau tak mau aku duduk kat atas lantai je . Sampai-2 aku pegi kedai tepon . First-2 pegi The One tp sebab mahal sangat . RM126 weyh ! Mane nak korek duit ? Kau nak bagi ? Tak kan ? so , aku pon berhijrah lah ke kedai yg laen . Dapat la cover murah sikit . RM50 . Boleh la daripada RM126 . Huhuhu . Aku bkn kedekut ke hape . Tapi nanti aku nak belanje gune ape kan . Then lepas siap makan solat sume , aku call makcik aku suruh ambik kat situ . Pastu tak balik rumah jugak . Pegi pusing tengok makcik aku baru bersalin . Baby boy . Name die Haris Naufal . Comel macam kakak sedare die jugak lah #perasan ! Akhir nye sampai jugak .

Kboii !



Tuesday, 8 November 2011

Lee Chong Wei

Assalamualaikum




Kauorang kenal tak nie sape ? Nie laki aku . Hahaha . Tak tak . Joke je . Aku dah mimpi die 3 hari berturut meyh . Aku mimpi LCW masok Islam . Aku sangat berharap ape yang aku mimpi nie jadi kenyataan lah kawan . Aku nak share die dengan Puteri Liyana Nor Azman . Korang yang lain tak boleh ! Tidak dibenarkan same sekali ! Paham ?! Kalau tak aku pancung kepala kau ! #oketipu . Hahaha . Okey lah . Aku tak nak melalut panjang panjang la . 


Kboi !

Sunday, 6 November 2011

Raya Aidiladha

Assalamualaikum .

Ape kaba semua ? aku rindu korang . Muahmuah sikit :* okey aku tak melalut okey . Firstly , aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA ! Aku nak minta maaf seandainya ade terkasar bahase , tersilap kate , termelalut tak tentu pasal , termeroyan macam orang giler , dan segala 'ter' lagi lah . Okey dah cukup lah aku minta maaf . 

Hahaha ! So esok jangan lupe pergi tengok orang sembelih lembu ye . Okay now time tok aku plak nak tido

selepas seharian penat tolong masak masak dan orang baru je balik dari makan lepas takbir kat rumah . Mata 

aku pon dah pejam celik pejam celik dah nie .


And the last nie tok korang . Hambek nie . Esok gerenti ade depan , kiri , kanan atau belakang surau atau


masjid .


──────▄▌█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▌
───▄▄██▌█ .................. KETEPIIIIIIII ..................
▄▄▄▌▐██▌█ ........Lembu dan kambing Dah Sampai ......
███████▌█▄▄▄___________________________▄▄▄▄▄▌
▀❍▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀ 

Kboi !

Saturday, 5 November 2011

Time kasih bebek !

Assalamualaikum .

Malam nie aku nak berterima kasih yang teramat banyak sangat dekat Fathin Nuramirah a.k.a Bebek sebab dah meng-edit blog aku jadi cantik macam sekarang . Kalau kau harap aku edit blog aku , alamat nyer bungkus masok tong sampah je lah jawapan sebenar . Kau nak tunggu aku edit blog aku macam sekarang tak lah jadi macam tuh . Mau gigi lembu belakang rumah aku amik nanti sebab nak tampal jadi background aku . Tak cukup aku pegi pinjam gigi palsu nenek jiran aku yang emas punye . Gold weyh ! Kau hade ke ? Kau takde , nenek tuh je ade gigi tuh . Import Thailand bhai ! #meroyansudah .

Ni lah Fathin akuh !


Korang tengok lah sampai teleng pon aku tak kesah ! Aku malas nak rotate balik gambar die sebab macam nie pon dah cantik ! Tak percaye ? Tepon nenek kau tanye . Die memang cantik . Aku dah tempah die jadi adik ipar aku . Sape curik potong kaki ! Hahaha . By the way , sape nak kenal dengan die ? Sila angkat telinga anda dan hantar ke e-mail saye . Pastu bagi nombor tepon baru boleh kenal .

Okey lah aku dah malas nak taip panjang panjang . So hopefully bebek kau bace post nie ! Tak bace reject kau jadi adik ipar akuh ! Tak tak tipu je .

Friday, 4 November 2011

Jam baru

Assalamualaikum..

Kali nie aku nak cerita aku dapat jam baru . Kau hade ? Aku tau kau takde . Okey nak meyh send alamat dekat e-mail aku , nanti aku belikan . #tipuje . Nak betul betul ? Boleh je bak nombor phone dulu . #kejam !


Ce teke mane satu jam baru aku ? Warne hitam ? Salah lah sayang . Warne putih tuh . Cantik tak ? Kau cakap tak cantik aku tampar kau ! Okey okey aku tak buat . Tipu je .Diorang kate cantik jam aku . Well tengok lah sape pakai kan ? Eh , perasan pulak aku . Tembak lapanpuluhenamdas bru tau ! 



#ye aku gemoks

See ?! Bertape bangge nyer aku dapat pakai jam baru pegi sekolah . Korang jangan jeles . Aku tau bile aku pakai sesuai dan cantik ! #perasanlg . Tampang kang . Bile aku nak kurus ? Nak kurus macam mane kalau keje nyer asyik makan je . Okey lari topik dah . Baik aku stop sebelom lebih meroyan .

Kboi !

Wednesday, 2 November 2011

Yeah ! cuti sekolah

Assalamualaikum .

Pejam celik pejam celik dah nak cuti . Seriously aku tak percaye kitorang budak form 3 lagi dua hari je sekolah . Lepas Raye Haji dengar cerita kitorang akan dicutikan teros , means kitorang cuti dua minggu awal . Wohoo ! Best tuh . Orang lain sekolah kitorang dah cuti . Dapat merasa macam nie sekali je la seumur hidup . So pengajaran jangan sia sia kan masa anda semua . Ececeh .

So tahun nie aku rase aku dah gune banyak mase untuk setadi dengan facebook je aku rase . Aku tak pikir nak buat bende lain yang aku rase tak bermanfaat untuk hidup aku .

*fine aku gemoks .

Kau tau ? Tak tau ? Meyh aku cirita sikit . Sikit je la . Jangan risau . Oke cukup aku melalut . Kau tau aku excited nak cuti ? Kau tak tau . If cuti boleh la aku release tension . Lepas Raye Haji nie maybe aku dah tak on9 kot . Dalam sebulan gitu sebab aku kene tolong makcik aku . Tolong ape ? Rahsie perempuan meyh . Nak tau ? Mana boleh . Bhahaha . Secret la . 

 *Athirah sygs kau !

Athirah . kau tau ? Aku sayang kau . Kau selalu dengan aku this year . Kau suke cerita macam macam even pasal family kau pon kau cerita dekat aku jugak . Kau tau when aku dengar cerita kau aku selalu cakap dalam hati "sian kau thirah . beruntung aku sebab tak kene macam kau . kau memang kuat . aku tau kau boleh hadapi tu semua." Then kau suke cerita pasal AA kau tuh . Fine aku jeles sebab aku takde AA macam kau . Kau ade AA .Kau selalu buat aku nie macam diari kau . Diari bergerak kau . Kalau kau dekat rumah kau mesej aku . Sorry tau sebab kekadang aku tak balas mesej kau. Kau cerita macam macam then kau nangis aku pujuk kau supaye kau lebih tabah . Aku tau kau kuat untuk hadapi semua nie . Aku tau semua yang kau hadapi ade hikmah lah sayang . Kau jangan risau even kau dengan aku baru  je kenal dalam 11 bulan kau memang best lah . Kau tak penah lupe aku . Aku au kau memang the best ever lah kawan :) sayang kau ketatketat :*

*Sahira sygs kau jugak !

Sahira ! Kau jugak ! Sepanjang 11 bulan nie dari mule aku masok sekolah kau yang selalu jadi kawan aku . Bile kite gadoh gadoh manje sekejap je . Tak boleh lame lame nanti aku takde kawan laen . Lepas kawan dengan kau aku kenal Athiah , Amira dan orang lain . Kau memang sekepale dengan aku . Aku selalu cerita macam macam dekat kau . Then bile aku tak cakap dekat kau jangan bagi tau orang lain , mesti satu kelas tau ceirta tuh . Kekadang aku geram dengan kau , tapi ape kau buat memang takde orang lain boleh buat . Bile kite tengok bende tak elok macam orang buat maksiat mesti kie perli orang tuh sampai die tak suke dekat kite . Then kau cakap " sape suruh buat macam tuh ? " . Hidup nie penuh dengan jalan cerita yang menarik . Kau tau aku selalu pikir ape akan jadi bile aku pisah dengan kau dengan Athirah . Aku takot sangat .

Okey lah aku nak release tension dan nak pikir ape akan berlaku pada mase akan datang kalau aku tak bina jalan cerita hidup aku mulai sekarang .

NOTA KAKI : seriously aku sayangs korang !
 
Template Edited By Amirah Zahidah RZ ♥ All Rights Reserved © 11 Nov 2011